vormgeving & communicatie
Nieuws
samenloop voor Hoop Zwolle

KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle brengt ruim 80.000,- op!

Vele maanden voorbereiding gingen er aan vooraf, maar op 24 en 25 mei was het dan eindelijk zover: de KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle werd voor de tweede keer georganiseerd. Het 24-uurs wandelevenement is een estafetteloop waarbij teams proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Een deel van de opbrengst kwam dit jaar ook ten goede aan de beide Zwolse inloophuizen De Zonnesteen en Intermezzo.

Wat was het een fantastisch weekend, tijdens de KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle.
Zoveel warmte en betrokkenheid tussen mensen, die zich allemaal met hart en ziel hebben ingezet om van het wandelevenement een succes te maken. Prachtig weer, en een heerlijke sfeer op het parcours van Landstede Sportcentrum in Berkum.
De deelnemers hadden rondom het parcours allerlei acties bedacht, van het uitdelen van knuffels, tot het persen van vers sinaasappelsap, en van het verkopen van eigengebakken notenkoek tot het geven van massages.
Zaterdag om 14.00 uur werd het startsein gegeven door Tweede Kamerleden Arie Slob en Eddy van Hijum, waarna de allereerste ronde werd gelopen door de survivors. Zij vormen het levende bewijs dat onderzoek naar kanker daadwerkelijk effect kan hebben.
Aan het begin van de avond werd de SamenLoop bezocht door KWF ambassadeur en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Met een motiverend betoog stak hij de deelnemers een hart onder de riem.
’s Avonds om 23.00 uur was er de indrukwekkende kaarsenceremonie. Langs het parcours stonden duizenden lichtjes, en met onze gedachten waren we bij dierbaren die onze steun zo hard nodig hebben, en bij hen die we moeten missen.
De hele nacht werd er door gewandeld door de teamleden. Op zondagmiddag om 14.00 uur was er de slotronde en werd het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt. Maar liefst 80.000,-!!! Dat overtrof onze stoutste verwachtingen!

De organisatie was in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers, waarvan wij ook deel uitmaken voor de PR en communicatie. Het was prachtig om te doen! Zo mooi om onze expertise hiervoor in te zetten, en de actie Zet een Stap tegen Kanker te ontwikkelen. De online stappenverkoop was een ongekend succes! Meer dan 1100 stappen à 10,- werden er gezet om teams te kunnen steunen. De stappentrofee is gewonnen door het team van OBS de Schatkamer en Vrienden die per loper maar liefst een bedrag van 404,- bij elkaar hebben gebracht.

We kijken terug op een hele leuke samenwerking met iedereen en vonden het prachtig om mensen te ontmoeten die zich ook graag samen in wilden zetten in de strijd tegen kanker.

 Op naar de volgende editie in 2016!

zwolle.samenloopvoorhoop.nl